Merkez Bankası tarafından alınacak politika faizi kararı, kredi kartı sahipleri ve diğer kredi ürünlerini yakından ilgilendiriyor. 26 Ekim'de yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarının artırılması bekleniyor. Piyasalar, politika faizinde 250 ila 500 baz puan arasında artış olabileceği tahmininde bulunuyor.

10 Mayıs BİM aktüel: BİM'de hangi ürünler bu hafta indirimli? Fırın, blender seti, bisiklet... 10 Mayıs BİM aktüel: BİM'de hangi ürünler bu hafta indirimli? Fırın, blender seti, bisiklet...

Politika faizi artışının kredi kartı faizlerine ve diğer ilgili faizlere etkisi, referans faiz oranı üzerinden hesaplanıyor. Eğer politika faizi yüzde 32.5'e çıkartılırsa referans faiz yüzde 2.94 olacak. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.49, kredi kartı gecikme faizi yüzde 3.79'a yükselecek.

Eğer politika faizi yüzde 35'e yükseltilirse, referans faiz yüzde 3.17 olacaktır. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.72, kredi kartı gecikme faizi yüzde 4.02 ve kredili mevduat hesaplarından çekilen nakitlerde uygulanacak aylık faiz yüzde 4.48'e ulaşacaktır.