Gökhan Böcek’ten dikkat çeken ek ifade: “1 milyon Euro’ya tamamla getir dediler”

Muhittin Böcek hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren oğlu Gökhan Böcek’in savcılığa sunduğu 8 sayfalık ek ifadede dikkat çeken iddialar yer aldı.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiği belirtilen Gökhan Böcek, adaylık sürecinde Özgür Özel adına hareket edildiğini öne sürerek, Veli Ağbaba tarafından kendisinden yüksek miktarda para talep edildiğini iddia etti.

“30 milyon TL istendi” iddiası

Gökhan Böcek ifadesinde, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde Veli Ağbaba’nın kendisini internet tabanlı bir uygulama üzerinden aradığını ve “Özgür Özel’in talimatıyla” hareket ettiğini söylediğini öne sürdü.

11 ilde büyük operasyon: 68 şüpheli gözaltında
11 ilde büyük operasyon: 68 şüpheli gözaltında
İçeriği Görüntüle

İddiaya göre görüşmede, Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi için partiye 30 milyon TL verilmesi talep edildi.

Böcek, Antalya’daki bazı iş insanları ve esnaftan destek topladığını, söz konusu miktarın o dönemki kurla yaklaşık 900 bin Euro seviyesine denk geldiğini belirterek bu bilgiyi Ağbaba’ya ilettiğini söyledi.

Bunun üzerine kendisine “1 milyon Euro’ya tamamla getir” denildiğini iddia etti.

“Babam gereğini yap dedi”

Gökhan Böcek, söz konusu talebi babası Muhittin Böcek’e aktardığını, babasının da “gereğini yap” cevabını verdiğini öne sürdü.

İfadesinde paraların büyük bölümünün Euro ve dolar olarak toplandığını, taşımayı kolaylaştırmak için özellikle Euro tercih ettiğini belirten Böcek, toplanan paraların bir süre evde tutulduğunu kaydetti.

“Parayı siyah çantayla taşıdım” iddiası

Ek ifadede en dikkat çeken bölümlerden biri de paranın taşınma süreci oldu.

Böcek, yaklaşık 1 milyon Euro’yu dikkat çekmemesi için seçtiği siyah bir çantaya koyduğunu, havaalanındaki X-Ray kontrolünden geçtiğini ve çantada yalnızca iPad bulunduğunu söylediğini iddia etti.

Ankara’ya ulaştıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gittiğini öne süren Böcek, burada herhangi bir kimlik kontrolü yapılmadığını savundu.

“Telefonla teyit alındı”

Gökhan Böcek, genel merkezde takım elbiseli bir kişiyle görüştüğünü, teslimat öncesi Veli Ağbaba ile telefon bağlantısı kurulduğunu iddia etti.

İfadesine göre telefonda, “1 milyon Euro’yu getirdim, bu kişiye bırakacağım” dediğini, karşılığında ise “evet” yanıtı aldığını öne sürdü.

Böcek, parayı teslim ettiği kişiyi daha sonra görmediğini ancak eşkalini hatırladığını ve teşhis edebileceğini söyledi.

“İkinci kez para istendi” iddiası

Ek ifadede seçim sürecinde ikinci kez para talep edildiği de öne sürüldü.

Gökhan Böcek, seçim çalışmaları için kendisinden 7-8 milyon TL civarında nakit destek istendiğini, bu durumu yine babasına ilettiğini ve Muhittin Böcek’in “yardımcı ol” dediğini iddia etti.

Soruşturma sürüyor

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma devam ederken, iddialarla ilgili CHP cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Dosyadaki beyanların ve delillerin adli süreç kapsamında değerlendirilmeyi sürdürdüğü öğrenildi.