Türkiye'nin gündemini sarsan ve futbol camiasını derinden etkileyen 'Gizli Fon' davasında Seçil Erzan'ın kırdığı cep telefonu onarıldı, içindeki 180 bin mesaj incelenmeye alındı. Davanın en önemli sanıklarından biri olan eski banka müdürü Seçil Erzan'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen ekranı kırık telefonun içindeki yazışmaların incelenmesi, soruşturmanın seyrinde yeni bir döneme işaret ediyor.

Davanın İlerleyişi ve Erzan'ın İfadesi

Davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen Seçil Erzan'ın evinde yapılan aramada, sağlam telefonun yanında ekranı kırık bir telefon ele geçirilmişti. Erzan'ın ifadesinde, bankanın kendisine tahsis ettiği telefonu kullanımı konusunda uyarı aldığını belirtip, eski telefonunu kırıp atması yönünde talimat aldığını ileri sürdü. Korkuyla silebildiği kadar mesajı sildiğini ve telefonu atmadığını ifade etti. Ancak, daha sonra ikinci ifadesinde telefonun ve yazışmaların kurtarılmasını talep etti.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

İncelenen Telefon ve İçerisindeki 180 Bin Mesaj

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından onarılan ve içinde yaklaşık 180 bin mesaj bulunan telefon, detaylı bir incelemeye alındı. Seçil Erzan'ın ifadesinde, özellikle Semih Kaya ve Fırat Özdemir isimlerine dikkat çektiği ve bu mesajlarda kendisine yönelik tehditlerin bulunduğunu savunduğu belirtiliyor. İncelenen mesajların soruşturmanın seyrini etkileyebileceği ifade ediliyor.

Fatih Terim'in Banka Hesapları İncelenecek

Davanın ilerleyen aşamalarında, adı geçmeyen ancak iddialara göre dolandırıcılıktan mağdur olan Fatih Terim'in banka hesaplarının tespiti ve incelenmesi talep edildi. Fatih Terim'in avukatı Zafer Ertek, bu talebin Fatih Terim'in şikayeti üzerine başlatılan hukuki süreçle ilişkisi olmadığını belirtti.

Seçil Erzan'ın İddiaları ve Soruşturmanın Seyri

Seçil Erzan'ın, futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia ediliyor. Davadaki bu yeni gelişmelerin, soruşturmanın seyrini nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.