Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücretle ilgili önemli bir vurgu yaparak, "Asgari ücret açlık sınırının altında olmamalı, en az 17 bin lira olması şarttır. Daha düşük bir miktar belirlemek, milleti açlığa mahkum etmek anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca, Meclis gündeminde olan ekonomiyle ilgili torba teklifini eleştirerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu teklifi "yapısal reform" olarak değerlendirmesine karşı çıktı. "Torba yasada gelir adaletinin bozulduğunu, ücretlilere imkan tanınması gerektiğini ve yıllardır milletin kanını sömüren rantiyenin vergilendirilmesi gerektiğini belirlemedikleri sürece, bu teklifin yapısal bir reform olamayacağını" savundu.

Mali disiplin olduğunu ancak kamu tasarrufunun bulunmadığını öne süren Davutoğlu, Maliye Bakanı'na seslenerek, "Siz burada IMF kayyumu değilsiniz. Türkiye'de fiilen IMF kayyum rejimi var. Milletin kemerini sıkan, seçkin bir gruba servet dağıtan bir IMF rejimi var." şeklinde eleştiride bulundu.

Gelecek Partisi lideri, asgari ücret konusundaki düşüncelerini detaylandırarak, yılda bir düzenleme yapılmasını "zulüm" olarak niteledi. Vatandaşların haklarını savunmanın, Gelecek-Saadet grubu olarak birinci öncelikleri olduğunu vurguladı.