Patlamanın nedeni ilk belirlemelere göre; el yapımı patlayıcı...

Olay 05.40 sıralarında Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa Şubesi'nin bulunduğu binanın dış cephesinde meydana geldi.

BİR KADIN ELİNDE POŞETLE YAKLAŞTI DAHA SONRA PATLADI

Edinilen bilgiye göre, elinde poşet bulunan bir kişi, binanın yan cephesine yaklaştı. Kadının ayrılmasıyla aynı noktada dakikalar sonra şiddetli bir patlama meydana geldi.


PATLAMANIN NEDENİ EYP

Patlamada binanın dış cephesinde hasar oluşurken, can kaybı ve yaralı bulunmadığı belirlenirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Polis yaşanan saldırıya ilişkin çalışma başlattı, patlama mahallinde yapılan incelemeler sonucunda saldırının el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirildiği öğrenildi. İstanbul Emniyeti saldırının terörle ilişkisinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

TÜGVA'DAN   AÇIKLAMA GELDİ

TÜGVA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Açıklamada, "Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Emniyet güçleri saldırı hakkında geniş kapsamlı soruşturma yürütmektedir. Saygılarımızla…" ifadeleri kullanıldı.

VALİLİKTEN "EYP" AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, yaşanan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada el yapımı patlayıcı (EYP) bulguları tespit edildiğini belirterek "Bugün saat 06.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçemiz Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Şubesi önünde bir patlama ihbarı alınmıştır.

Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

"BU SALDIRI VAKFIMIZIN HEDEF GÖSTERİLMESİNİN BİR SONUCUDUR"

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetledi, kurumu hedef gösterenlere tepki gösterdi.

Eminoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Türkiye Gençlik Vakfımıza alçakça yapılan bu bombalı saldırıyı lanetliyoruz, konunun takipçisiyiz.

Bu saldırı vakfımızın aylardır hedef gösterilmesinin bir sonucudur.

TÜGVA olarak gençlerimize hizmet etmeye ve hakikat mücadelesini sürdürmeye daha emin adımlarla devam edeceğiz.