Dün akşam konuk olduğu programda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Fuat Oktay, kamuoyunun nabzını tutmak için gerçekleştirilen anketlere ilişkin detayları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahaya inmesiyle sahada güzel bir enerji yakaladıklarının altını çizen Oktay, 14 Mayıs seçimlerini ilk turda kazanacaklarından emin olduklarını söyledi.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son ankete göre önde olduklarını vurgulayan Fuat Oktay, son 10-15 günkü trende Cumhur İttifakı lehine bir oy artışı olduğunu söyledi.

Fuat Oktay'ın oy oranlarına ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

''Hepimizin arzusu kendi koyduğumuz hedefleri hep kendimiz egale ettik. Kendimiz yeterli bulmadık ve kendimiz hep yeni hedefler koyduk. Dolayısıyla Türkiye’yle ilgili hedeflerimiz var bizim, biz bunların hiçbirisinden vazgeçmiş değiliz. Seçimi birinci turda kazanacağımıza eminiz. Sokaklardan aldığımız geri bildirimle 'bu işi bitireceğiz' diyoruz. İkinci tura bu işi bırakarak milletimizin gündemini bunla yormaya gerek yoktur diye düşünüyoruz. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz Erdoğan'a balkon konuşmasını yaptıracaktır, güçlü meclis desteğiyle her iki seçimi sonlandıracaktır. Anketlerde önde olduğumuzu söyleyebilirim. Son 10-15 günkü trende baktığımızda aradaki farkın Cumhur İttifakı lehine açıldığını görüyoruz.''

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Kızılay'ın Ahbap yardımlaşma Platformuna 2050 adet çadır satışı gerçekleştirmesi üzerine yaşanan tartışmaları da değerşendiren Cumhurbaşkanı yardımcısı, yaşananlardan son derece üzüntü duyduklarının altını çizerek kişileri kurumlardan ayırmak gerektiğini söyledi:

''Kızılay'ın çadırları, çadır üretim tesisleri var. Biz çadır stoklarının tamamını kullandık, dışarıdan da çok ciddi destek aldık. Sonra parayla çadır satmayı öğrendik, buna ben önceden de ifade ettim. Buna biz de üzüldük, böyle bir şey olmasaydı iyi olurdu. Kızılay genel kurulu olan ve yönetimi genel kurulla belirlenen bir kuruluştur. Şahısları kurumlardan ayırmak gereklidir. Oluşturulan algıyla kurumu dövmemek lazım. Burada yapacağımız 2 şeydir; kişinin kendi inisiyatifi ile istifasıdır, olağanüstü genel kurula davet edilmesi ve yönetimin belirlenmesidir. Erdoğan çıkıp hemen değiştiriyor olsa 'tek adam' diyorsunuz. Değiştirmiyor 'genel kurulu çalıştırsın' denildiğinde 'niye yapmıyorsunuz?' deniliyor. Genel kurul üyeleri bunu çok rahatlıkla değiştirebilir veya başkan istifa edebilir.''