Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış Beklenen İller

TBMM Başkanlığı, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nin ardından milletvekili seçilemeyenlerin fezlekelerini iade etmişti. Bu fezlekelerin yaklaşık 400'ü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Soruşturmaların yürütülmesi için ise Cumhuriyet başsavcıvekilleri görevlendirildi. Bu fezlekeler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu eski milletvekilleri hakkında soruşturmalar yapılacak.

Seçim sonrasında dokunulmazlıkları kalkan 27. dönem milletvekillerine ait fezlekeler, TBMM Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilmişti. Özellikle eski HDP milletvekillerine ait olan bu fezlekeler, Adalet Bakanlığına gönderildi ve son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na ulaştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen 400 fezleke, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunda incelenerek ilgili soruşturma birimlerine gönderilecek. Bu fezlekeler, "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek", "kamu görevlisine hakaret" ve "iftira" gibi çeşitli suçlamaları içeriyor.

Soruşturma sürecinde, milletvekili dokunulmazlığı olmayan eski milletvekillerinin ifadelerine başvurulacak. Başsavcılık, yeterli delillerin elde edilmesi durumunda, söz konusu eski milletvekilleri hakkında dava açacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi