Ankara'da 8 yıl boyunca firari olarak aranan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanı Halil İbrahim Yaylagül, saklandığı bağ evinde sonunda yakalandı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 ay süren titiz bir çalışma sonucunda Yaylagül'ün Sincan İlçesi'nde bir bağ evinde saklandığını tespit etti. Firari Yaylagül, alışveriş yapmak için çıktığı Sincan merkezinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yakalandı.

Yapılan aramalarda, Yaylagül'ün yanında 1 dizüstü bilgisayar, 1 tablet, 1 SD kart ve 4 telefon ile 3 sim kart ele geçirildi.

Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam... Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam...

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla aranan Halil İbrahim Yaylagül'ün, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) yönetiminde görev aldığı sırada kurumu maddi zarara uğratarak Türk Ticaret Kanununa aykırı davrandığı ortaya çıktı.

Yaylagül'e ait dijital verilerin incelenmesinde, Emniyet içindeki gizli yapılanmalara dair önemli bilgilere ulaşıldı. Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimine dair çekilmiş görüntüler ve FETÖ propagandası içeren videolar da ele geçirildi.

Yaylagül'ün, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği iki çocuğunun darbe girişimi sonrasında FETÖ ile ilişkilendirilerek TSK'dan atıldığı belirlendi. Kardeşi de aynı şekilde FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildikten sonra Hollanda'ya kaçtı.