Fatih'te bir apartmanın kömürlüğünde parçalanmış cesedinin bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, 79 yaşındaki Sitrak Kaplan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Cevat H.'nin babası Celal H.'nin (65) kayıp başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Polis, yaptığı çalışmada, Celal H'nin son olarak Sitrak Kaplan ile Kocamustafapaşa'da bir adreste buluştuğunu tespit etmişti.

Araştırmalar sürerken, Kaplan'ın kızı, babasının telaşlı bir şekilde evden ayrıldığını bildirerek emniyeti aramış ve polis ekipleri Sitrak Kaplan'ın evinde arama yapmıştı. Bu aramada, kömürlükte Celal H.'nin parçalara ayrılmış cesedi bulunmuştu.

Sanık Sitrak Kaplan'ın ifadesinde, maktulle aralarında cinsel birliktelik olduğunu iddia ettiği ve maktulün ölümünü tesadüfen anladığını belirtti. Kaplan, korkudan maktulün cesedini parçalara ayırarak çuvallara koyduğunu söyledi ve ilişkilerinin duyulmasından korktuğu için şok halinde cesedi parçaladığını savundu.

Ancak Adli Tıp Kurumu raporu, ceset üzerinde yapılan incelemede, Celal H'nin kesici ve delici alet yaralanmasından dolayı öldüğü sonucuna vardı ve sanığın ifadesini çürüttü.

İddianame, sanık Sitrak Kaplan hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle kabul edildi.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.