Bugün altın fiyatları yatay seyirle işlem görüyor. Altının gram fiyatı güne 1.678 lira seviyesinden başladı ve şu anda hala bu seviyede işlem görüyor. Dün de benzer bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 1.678 liradan tamamlamıştı.

Emeklilere Yüzde 15 İndirim Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı Emeklilere Yüzde 15 İndirim Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Diğer altın çeşitlerine baktığımızda, çeyrek altın 2.760 liradan, Cumhuriyet altını ise 11.130 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 1.933 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda satış baskısı devam ederken, yatırımcılar bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Tarım dışı istihdam verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına yönelik ipucu verebileceği belirtiliyor. Saatlik kazançlarda yavaşlama olması durumunda, Fed'in önceki faiz artırımlarının ekonomi üzerinde amaçlanan etkilerinin olduğuna dair işaret verebileceği düşünülüyor.

Ayrıca, bugün yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla yapacağı görüşmeden gelecek haberler ve yurt dışında Avro Bölgesi'nde perakende satışlar da takip edilecek önemli konular arasında yer alıyor.

Teknik açıdan, altının ons fiyatında 1.930 doların destek, 1.970 doların ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.