Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı

Sürekli değişen siyasi gündem, CHP'nin içerisinde neler olup bittiği konusunda soru işaretleri oluşturuyor. Gazeteci Fatih Portakal, CHP'nin başına gelecek isimle ilgili son dönemde çok sayıda yeni bilgi paylaşıldığını ifade ediyor. Murat Karayalçın'ın bir ağabey pozisyonunda CHP'nin başına gelmesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olup kazanması halinde yaşanacaklar, bunlar arasında en çarpıcı detaylar. Ayrıca, İBB Başkanlığı'ndan İmamoğlu'nun istifa etmesi durumunda Murat Karayalçın'ın da çekilmesi sonrası CHP Genel Başkanlığı için İmamoğlu, Özgür Özel veya başka bir ismin yarışması da söz konusu.

"Demokratik Bir Yarış Planlanıyor"

Fatih Portakal'ın öne sürdüğü bu iddia, CHP içerisinde yaşanacak olası değişiklikleri gözler önüne seriyor. İmamoğlu'nun çok yakın arkadaşı olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın da adı bu süreçte geçiyor. Portakal'ın dediğine göre; "İmamoğlu İBB Başkanlığından istifa edecek, Murat Çalık onun yerine geçecek, o da zaten Karadenizli. Ardından da bu iki isim arasında... Yani Murat Karayalçın çekilecek. Ve İmamoğlu ile Özgür Özel veya çıkacak başka adaylar arasında demokratik bir yarışın yapılması planlanıyor."

Kılıçdaroğlu'nun Tavrı Ne Olacak?

Bu tür bir değişim planında, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrının ne olacağı da önemli bir konu. Portakal'ın aktardığına göre, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun da buna hayır demeyeceği, diyemeyeceği söyleniyor. Onları da kıramayacağı söyleniyor."