Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zam kararını duyurdu. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranına, gazeteci Fatih Portakal'ın canlı yayındaki tepkisi de sosyal medyada gündem oldu.

Emekliye Ek Zam Oranını

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yüzde 37,5'lik zamma ek olarak yüzde 5 oranında bir artış yapılacak. Bu kararla birlikte, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükselecek.

Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Fatih Portakal'ın Eleştirisi

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında alınan kararı öğrendiğinde verdiği tepkiyle dikkat çekti. Ek zam oranını duyunca şaşkınlığını gizleyemeyen Portakal, "Yüzde 5 mi? Bu kadar mı?" diyerek tepkisini dile getirdi. Portakal, memur ve memur emeklilerinin aldığı yüzde 49 zamla karşılaştırıldığında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zammın yetersiz olduğunu dile getirdi.

"Fark Temmuz'da Kapanacak" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarındaki bufarkın Temmuz 2024'te yapılacak zamlarla kapatılacağını belirtti. Portakal ise canlı yayında:

"'İdare edin' demeye getiriyor Sayın Cumhurbaşkanı ve diyor ki; 'Temmuz'da eşitlenecek.' Ama hayır biz şimdi istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanı. Yüzde 5 kime yeter? İmkansız bir şey ya gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum." dedi.