28 Mayıs'ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerin sorumluluğunu almadığını söylemesi ile dikkatleri üzerine çeken Gazeteci Fatih Portakal, 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için çok konuşulacak sözlere imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak

Sözcü TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Fatih Portakal, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi halinde CHP'nin Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirleri kazanamama ihtimalinin giderek güçlendiğini söyleyen Fatih Portakal, şu sözleri kaydetti:

"Evet bir umuttu. Altılı masa bir umuttu, Kılıçdaroğlu bir umuttu ama ne TBMM'de çoğunluğu elde edebildiler ne de Cumhurbaşkanlığı seçiminde ipi göğüsleyebildiler. Evet insanları umutsuz bıraktılar ve kaybettiler. Sonuca bakıyorum artık sonuç önümüzde. Eğer Kılıçdaroğlu o koltukta oturmaya devam ederse Mart 2024'deki seçim geldiğinde şöyle bir sonuçla karşılaşma ihtimali büyük. Koltukta oturmaya devam ederse, İmamoğlu İstanbul'da Yavaş Ankara'da oralar bile kaybedilebilir. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitmeyecek o kadar çok seçmen var ki. Çünkü o seçmenlerin umudu kırıldı bitti. Kaybetmiş birisinin ardından neden gitsinler, ben gitmem artık.

"Bakın bunu yazın bir kenara. Aynı ısrara devam edecek olursa güvendikleri 'kale' dedikleri İzmir'de bile Tunç Soyer'in kazamaması söz konusu olabilir. Artık insanlar Kılıçdaroğlu'nda umut görmüyorlar. Görevi bırakması gerekir yol açması gerekir. Ama tahmin etmiyorum. Egosunun da ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz koltuğu bırakmayarak. Bayramdan sonra muhalefeti çok konuşacağız"