Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Saldırganın İfadesine göre, Salgın, evlilik sorunları ve hayatta karşılık bulamayan iyilikleri nedeniyle büyük bir bunalım içindeydi.

İddianamede yer alan bilgilere göre, cami içinde tekbir getirerek slogan atan Salgın, önce imam Galip Usta'yı hedef aldı. Usta'nın ifadesine göre, şüpheliyi tanımayan Usta, kendisine "Ey Müslümanlar gaflet uykusundan uyanın" şeklinde bağırması üzerine muhatap olmadan namazına devam etti. Ancak namaz sonrası Salgın, hızlı bir şekilde imam odasına girerek saldırıda bulundu. İmam Usta, saldırı sırasında koltuğa düşerek şiddete maruz kaldığını belirtti.

Salgın'ın savunmasında, iki kez evlilik yaptığını ve son evliliğinde sorunlar yaşadığını ifade ettiği kaydedildi. Olay günü camiye gittiğini, evlilik sorunları nedeniyle büyük bir bunalım içinde olduğunu söyleyen Salgın, olay sırasında camide tekbir getirip bağırdığını, ancak sonrasını hatırlamadığını belirtti. Ayrıca, kullandığı bıçağın kendisine ait olduğunu ve imamların iyiliği temsil eden kişiler olması nedeniyle öfkeli bir şekilde saldırdığını ifade etti.

İddianamede, imam Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam'ın yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceği ve yaşamı tehlikeye sokacak şekilde olduğu belirtiliyor. Şüpheli Ömer Salgın'a yöneltilen suçlamalar arasında "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten yaralama" bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Salgın'ın 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyor. Mahkeme süreci, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.