Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesiyle beraber hareketli günler yaşayan CHP'de yapılan 'değişim' çağrıları, Genel Başkanlık koltuğundaki ismi değiştirecek mi? konusunu gündeme getirdi.

Seçimlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı artan muhalefete öncülük eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gürsel Tekin ve Tanju Özcan'ın Genel Başkanlığa aday olmaya hazırlandığı konuşulmaya devam ediyor.

Bu bağlamda Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerin dozajını arttıran isimler de kamuoyunda gündem yaratmaya devam ediyor. Fatih Altaylı bugünkü yazısında benzetmelerinin yanlış anlaşılmış olabileceğinin altını çizerek, özür diledi:

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

"Benim benzetmelerim yanlış anlaşılmış olabilir. 'Eşeği bağlasan hiçbir şey yapmasa daha fazla oy alırdı' demeye getirdim mesela. Ya da 'Saksıyı koysan aynı oyu alırdı' dedim. Kızdılar" diyen Altaylı, "Bana göre burada hakaret yoktu. Alınan, terbiyesizlik diyen var ise özür dilerim" 

FATİH ALTAYLI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA NE DEMİŞTİ?

Habertürk'ten ayrılan Altaylı yazılarını kendi internet sitesi üzerinden yayınlanmaya devam ediyor. Fatih Altaylı, 'Saksıyı koysanız o yüzde 48'i alırdı' başlıklı yazısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimlerin sorumluluğunu üstlenmediği gerekçesi ile tepki göstermişti.

"Bakın çok açık yazacağım, kusura bakmayın" diyen Altaylı, "Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı. Saksıyı aday gösterseydiniz, yüzde 48 alırdı"