Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, evlilik kredisi ile ilgili olarak yaptığı son açıklamada şunları kaydettiği biliniyor;

''Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizin hazırlıklarını tamamladık.

Önümüzdeki günlerde, Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.''

3631648_becd3a52952fb51f4f0adf21d0b5648f_640x640

Önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor;

Yasa teklifinin taslak metnini hazırlandı. Teklifin önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi ve yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Kredinin faizsiz olrak iki yıl (24 ay) geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olarak verilecek. Devlet destekli evlilik kredisi miktarı her yıl artırılacak.

Böylece gençler, ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenebilecek. Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşması ve fon gibi çalışması bekleniyor.

Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

0x0-1698065431271

Faizsiz evlilik kredisinin şarları neler ve yaş sınırı olacak mı?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, tarihleri ve yaş sınırı henüz açıklanmadı. Ne zaman yürürlüğe gireceği de henüz netleşmedi. Fakat önümüzdeki günlerde hazırlanan yasa teklifinin TBMM'de görüşüldükten sonra yasalaşması ve en kısa sürede hayata geçirilmesi bekleniyor.