2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Yüz binlerce öğrenci eğitim ğretim yaşamlarına katkı sağlaması amacıyla, KYK burslarına kavuşmak istiyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Fy8aa36xU0Gte2XvoQvehQ

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, 12-19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.


KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilecekler.  Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2022-2023 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 1.250 TL olarak belirlenmişti.

Burs ödemeleri yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak güncellenmişti.

Bu yıl artan enflasyonla beraber 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere verilecek burs ve kredi ücretinde de artış olacağı tahmin ediliyor. Artan enflasyon oranlarına göre bu miktarın lisans ve ön lisans burs kredi ücreti için 2000 Türk Lirası olması bekleniyor.