Dolar TL, Eylül 2023'ten beri sürmekte olan seviyeli yükseliş grafiğine trendini devam ederek 30.88 ile yeni tarihi zirveyle günü rekorla açtı. Bu değerlendirmelere göre TL, Ocak ayında dolar karşısında yüzde 2.7 değer yitirdi. Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 4.4 olarak belirlendi. Euro ise 33.70 ile rekorunu yeniledi.

Bankacılık alanındaki likidite fazlası dün itibarıyla yaklaşık 235 milyar TL seviyelerindeydi. TCMB geçtiğimiz sene yapılan genel seçimlerden bugüne 1 trilyon TL üzerinde likidite oldu.

Bankacıların analizlerine göre geçen hafta TCMB'nin toplam rezervleri 0.7 milyar dolar aşağı yönüyle 134.2 milyar dolara düşüş gösterdi. Değerlendrimeler net rezervlerin 0.3-0.5 milyar düşüşle 28.5 milyar dolar civarına düşeceğine işaret ediyor. Resmi analiz Perşembe günü duyurulacak.

MERKEZ BANKASI KARARINA ODAKLANILDI
İç piyasada bu hafta, perşembe günü paylaşılacak olan Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ile dış piyasalarda Avrupa ve ABD merkez bankası faiz kararı tutanakları öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı

TCMB'nin genel seçimler ardından başladığı faiz yükselişi grafiğini ocakta bitirdiği sinyallerini veren Reuters anketinde bu ay politika faizinin yüzde 45'te durağan olarak kalacağı değerlendiriliyor.

TCMB yılın ilk enflasyonda analizindfe, politika faizinin dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık seviyelerinde, faiz indirimine gitmek için ise "erken" olduğuna dikkat çekmişti. Görüşmede daha uzun süre sıkı duruş segrilenmesine değinilmişti.

Bu konuda PPK metnindeki işaretler piyasalarda bu hafta yakından icelemeye alınacak.