Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazeteci, gıda fiyatlarındaki artışla ilgili olarak, fahiş fiyatlarla mücadelede yeni adımların atılıp atılmayacağını sordu.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu soruya cevap verirken, önceliklerinin vatandaşların refahı olduğunu belirtti. Gıda gibi temel ihtiyaçlarda yaşanan fahiş fiyat artışlarının ciddi bir sorun olduğunu ve buna karşı daha etkili tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, aşırı kar hırsının kontrol altına alınmaması durumunda, maaş artışlarının bile sorunu çözmeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, ilgili bakanlıkların konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ve kısa sürede somut adımların atılacağını belirtti. Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında, ambalajlara ürün fiyatlarının yazılması gibi pratik çözümlerin de değerlendirilebileceğini ifade etti. Ancak, bu süreçte taviz verilmeyeceğini ve sorunun kökten çözülmesi için kararlılıkla çalışılacağını vurguladı.

Erdoğan, milletin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ve bu konuda gereken adımların atılacağını açıkladı. Kim olursa olsun, fahiş fiyat artışlarının bedelini ödeyeceğini ve halkın refahının korunması için gerekli olan her türlü önlemin alınacağını vurguladı.