Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "https://tuikcocuk.tuik.gov.tr" web adresi üzerinden erişilebilen bir portalı duyurdu. Bu portal, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisiyle işbirliği içinde geliştirilerek, istatistik kavramlarının çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretilmesini ve onların gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Portaldaki içerikler arasında, veri, bilgi, istatistik gibi temel kavramlar yanı sıra aritmetik ortalama, ortanca, mod gibi terimlerin yanı sıra sıklık tablosu ve grafik türleri gibi konular bulunuyor. Ayrıca, Türkiye, çocuk hakları ve istatistik bilimi ile ilgili bilgilerin yanı sıra geleneksel çocuk oyunlarına da yer veriliyor.

Çocuklar, portal üzerinden isim, doğum tarihi, boy, kilo gibi bilgilerini girebiliyor ve kendileriyle ilgili istatistiklere erişebiliyorlar. Portal aynı zamanda çocukların ilgisini çekecek oyunlar, gezegenlere ait bilgiler ve TÜİK'in tanıtıldığı bir "metaverse" dünyası sunuyor.

Ayrıca, portalda çocuk hakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme" ve 17 sürdürülebilir kalkınma amacı çerçevesinde hazırlanan içerikler bulunuyor.

Portal ve TÜİK'in maskotu "Mod", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda pedagog onayıyla çocuklara sunuldu.