Son zamanlarda sosyal medya platformlarında yaşanan tartışmalar, AK Parti grup yönetimini harekete geçirdi. Parti içindeki milletvekillerine yapılan uyarıda, "Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin" denildi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti grup yönetimi, milletvekillerinden yanlış anlaşılmaya müsait açıklama ve söylemlerden kaçınmalarını talep etti. Bazı milletvekillerinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımların parti içinde tartışma yarattığı belirtildi.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Parti içi toplantılarda, sosyal medyadan yapılan paylaşımların kamuoyunda yanlış algılanıp tepki çektiği vurgulandı. AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'Şatafat, gösteriş ve kibir' içeren davranışlara karşı hassas olduğunu hatırlatarak, milletvekillerine daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Grup yöneticileri, milletvekillerine "Herkes şu anda sizi izliyor. O sebeple attığınız her adım yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. Siz samimi olsanız bile, yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının" uyarısında bulundu.

AK Parti'nin seçim sonuçlarına etki ettiği düşünülen bu tür davranışların önüne geçmek için milletvekillerinden daha hassas olmaları istendi.