Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Evde bakım maaşları, her ayın 15-31'i arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan bir ödeme kalemi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bayram öncesi, evde bakım maaşı ödemesi büyük bir merak konusu olmaktadır. Evde bakım ihtiyacı olan vatandaşlara sağlanan bu önemli maddi destek, bakım süreçlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Evde bakım maaşının sorgulaması ise e-Devlet üzerinden ya da sms yoluyla yapılabilmektedir.

Ağustos Ayı Evde Bakım Maaşı Tutarı

Temmuz ayında yaşanan zamlarla beraber ağustos ayında yeni evde bakım maaşı tutarı 5 bin 656 TL olarak belirlendi. Bu maaş, bakım hizmetlerini alan vatandaşların bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla belirlenen bakım raporu doğrultusunda belirlenmekte ve bu bireylerin yaşadığı ikamete ödenmektedir.

Evde bakım maaşları, bakım ihtiyacı olan bireyin vasisine ya da bakımını üstlenen aile veya akrabasına aktarılmaktadır. Her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılan bu maaşların yatırılma tarihleri illere göre farklılık gösterebilmektedir. Haziran ayı itibariyle evde bakım maaşı henüz hesaplara yatmamış durumdadır.

Evde Bakım Aylığı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Evde bakım aylığının ödemelerini sorgulamak için e-Devlet kapısını kullanabilir ya da SMS yoluyla bilgi alabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için, TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş yaparak "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" bölümünü aratmanız gerekmektedir. Bu seçeneği tıkladıktan sonra maaş ödemesi ile ilgili detayları görebilirsiniz.