Evde bakım maaşları, evinde hasta, engelli ya da yatalak yaşlı vatandaşlara sağlık hizmeti sunan kişilere düzenli olarak ödenen bir maaştır. Bu maaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilir ve her ayın farklı günlerinde farklı şehirlerde ödenir. 2023 yılına dair evde bakım maaşlarına zam gelecek mi sorusu gündemde yer alıyor. Kulislere sızan bilgiye göre seçim öncesi evde bakım maaşlarına zam yapılacağı belirtiliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yakın zamanda konuyla ilgili net bir açıklama bekleniyor.

2023 Yılı evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaşlarına dair merak edilen bir diğer konu ise maaş tutarlarıdır. 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım maaşı, 2023 yılında 4 bin 337 TL'ye yükseldi.

Evde bakım aylığı nasıl sorgulanır?

Evde bakım yardımı alan vatandaşlar, ödemelerinin ne zaman yapıldığını ve yapılıp yapılmadığını sorgulamak için e-Devlet'te arama ekranına "evde bakım" yazarak ilk gelen sayfasını kullanabilirler. Bu özellik sayesinde, kişiler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak ödemelerinin durumunu kontrol edebilirler. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alır ve bu sayede kolayca ulaşılabilir.