İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşanan dramatik bir hikaye, ev sahibinin kirayı yüzde 400 artırması sonucu bir ailenin parkta yaşamak zorunda kalışını gözler önüne serdi. Begüm ve Mehmet Tıraş çifti, uzun yıllardır oturdukları dairenin sahibi tarafından yapılan aşırı kiraya zam talebini reddettikleri için evlerini boşaltmak zorunda kaldılar.

Tıraş çifti, eski ev sahibinin ayrılmasının ardından evi satın alan kişinin 1500 TL olan kira bedelini 7 bin TL'ye çıkarmak istemesine karşı direnmişti. Ancak çıkan dava sonucunda mahkeme tarafından evlerini boşaltmaları gerektiği kararı çıktı.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Zorlu süreç sonucu evini kaybeden aile, maddi zorluklarla mücadele ederek, çocuklarıyla birlikte parkta yaşamaya başladı. Ailenin 4 yaşındaki kızı ve 2 yaşındaki oğlu, parkta serdikleri battaniye üzerinde geçirdikleri günleri anlamaya yetecek yaşlardalar.

Begüm Tıraş, eski ev sahibiyle olan kontratlarına göre yüzde 25 zam teklifinde bulunmalarına rağmen, yeni ev sahibinin taleplerini kabul etmediklerini ve mahkemeye başvurduklarını belirtti. Bu zorlu süreçte çevrelerinin ve tanıdıklarının yardımına başvuran aile, parkta kaldıkları süre boyunca büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı.