Artan et fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevini üstlenecek bir adım attı. ESK, kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalara kesimlik sığır satışı yapacağını duyurdu.

ESK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kırmızı et piyasalarını düzenleme sorumluluğu çerçevesinde, etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığındaki kesimlik sığırların satışının gerçekleştirileceği belirtildi. Kesimlik büyükbaşların teslimatının Derince-Bandırma Limanı'nda yapılacağı ve teslimattan itibaren üç gün içerisinde kurum personeli gözetiminde kesimlerin gerçekleştirileceği ifade edildi.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Açıklamada, başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılacağı vurgulandı. Kesilecek büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların canlı kilogram satış fiyatının 130 TL + KDV olduğu belirtilirken, başvuran firmaların gerekli evrakları eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim etmeleri gerektiği kaydedildi.