Türkiye'de hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilere destek vermek amacıyla kurulan Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya'dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal ederek, şarküteri ürünleri üreten firmalara satış yapacağını duyurdu.

ESK'nın açıklamasına göre, Polonya'dan ithal edilecek taze karkas etin kilosu 195 lira olarak belirlendi ve bu fiyata KDV eklenecek. Kurum, dilediği zaman bu fiyatı güncelleyebilecek.

Ancak dikkat çeken bir durum ise, başvuruların sadece 2 gün süreyle kabul edilmesi oldu. İthal et almak isteyen işletmelerin 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İthal et almak için başvuruların kısa süreli olmasının yanı sıra, Et ve Süt Kurumu'nun güncelleme yapma ve satışı dilediği firmaya yapma serbestisi olduğu vurgulanıyor.

Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor Kelek Karpuz Ve Kavun Ayıplı Ürün Kapsamına Alınıyor

ESK'nın açıklamasında, başvuruların minimum 1 tır olarak yapılacağı ve alıcı firmaların kapasite raporu ile yıllık üretim cetveli göz önünde bulundurularak dağıtımın yapılacağı belirtiliyor. Alımın peşin ödeme ile gerçekleştirileceği ve teslimattan sonra ürünün kalitesi ve tartımına ilişkin sorumluluğun alıcıda olacağı ifade ediliyor.