Eski AK Parti Milletvekili Cuma İçten'e "sahtecilik" suçundan hapis cezası verildi. İş insanı Fehmi Öztürk, İçten'e karşı 50 milyon dolarlık mal varlığına çöktüğü gerekçesiyle dava açmıştı. Mahkeme, İçten'in "özel belgede sahtecilik" suçunu işlediğini tespit ederek 10 ay hapis cezasına hükmetti.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu

2014 yılında Fırat Muşlu ile ortaklık kuran iş insanı Fehmi Öztürk, 2017 yılında bu ortaklığı sonlandırmak istemiş ancak ortağı uzlaşmaya yanaşmamıştı. Bunun üzerine eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten başkanlığında bir heyet devreye girmiş ve Öztürk'ün 50 milyon dolarlık mal varlığı ile 360 milyon dolar değerindeki kentsel dönüşüm ve AVM projesi elinden alınmıştı.

Fehmi Öztürk, yaşanan bu olayların ardından yargıya başvurmuş ve İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı. Son olarak, mahkeme 7 Mart'ta Cuma İçten'in "özel belgede sahtecilik" suçundan 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.