Seçimlere Yaklaşırken Türkiye-ABD İlişkileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinde başarılı olacağını düşünen Barkey, ABD'nin seçim sonrası Erdoğan'ı dengelemek için planlar yapması gerektiğini savundu.

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

Beyaz Saray'a Çağrı

Barkey, Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG lideri Mazlum Kobani ve ABD konvoyuna düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti ve ABD Başkanı Joe Biden ile yönetiminin Erdoğan'ı net bir dille uyarması gerektiğini belirtti. Barkey ayrıca seçim öncesi dönemde harekete geçilmemesi gerektiğini, ancak Beyaz Saray'ın seçim sonrası için kapsamlı bir strateji geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

PKK/YPG/SDG'nin masum bir yapılanma olarak gösterildiği yazısında, Türk ordusunun terörle mücadele operasyonlarını "işgal" gibi gösterdi ve SDG'nin ABD'nin müttefiki olduğunu hatırlattı. Barkey, Suriye'nin kuzeyini "Kürt toprağı" olarak nitelendirdi ve Türk ordusunun bölgeyi işgal ettiğini, SDG'yi bölgeden çıkardığını ifade etti.