S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Siyonist işgal ve yabancılar arasında geniş arazi alımlarıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. KKTC'deki Siyonist işgal konusunu ele alan Tatar, yabancıların KKTC'de 5 dönüme kadar arazi almasını düzenleyen mevcut mevzuatın değişeceğini açıkladı.

Tatar, "Bizler de endişe ediyoruz. En üst seviyede güvenlik bürokrasimizle toplantılar yaptık. Güvenlik kurumlarımıza talimat verdik. KKTC ekonomik yapısının devamı için inşaat sektörü önemli bir sektördür. Bunları denetleyip en iyi şekilde halletmek lazım. Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır. Bazı tedbirler alınacak" şeklinde konuştu.

Bu tedbirler arasında, yabancıların KKTC'de arazi ve konut satın almasına sınırlama getirilmesi bulunuyor. Şu anki mevzuata göre, yabancı yerleşimciler, içerisinde ev bulunmayan arazilerde 5 dönüme kadar arazi alabiliyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Tatar'ın duyurusuna göre, bu konuda yeni bir düzenleme yapılacak ve yabancıların 5 dönüm arazi satın alma hakkına sınırlama getirilecek.