Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşme, stratejik mekanizma çerçevesinde devlet başkanları düzeyinde yapılan istişarelerin ilk adımı olarak değerlendirildi.

Erdoğan, görüşmenin başında Biden'a yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla ilettiği tebrik mesajı için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı, NATO marjında gerçekleşen bu görüşmenin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade etti. Önceki buluşmaların bir ısınma turu niteliği taşıdığını belirten Erdoğan, artık devlet başkanları düzeyinde gerçekleşecek istişarelerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Erdoğan, Biden'a seçim hazırlıklarıyla ilgili başarılar diledi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Sağlığınız risk altında: Yapay olarak elde ediliyor Sağlığınız risk altında: Yapay olarak elde ediliyor

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi