Her Mahalleye Bir Spor Okulu

Kayseri Valililiğinden Türkiye’de ilk olan bir proje... Kayseri’de Valilik çatısı altında tüm resmi devlet kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve müteşebis oluşumlar birleşerek gençler için tüm Türkiye’de ilk olan bir projeye imza attılar.

Kayseri’de Tüm Gençler Sporla Buluşuyor

Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı

Malum günümüzde neredeyse her ailenin ortak sorunu çocuklarını bilgisayar, tablet ve telefon gibi digital bağımlılığa neden olabilen teknolojik materyallerden uzak tutmaya çalışmak. Yine bunlardan ve sosyal medya platformlarından alınan olumsuz etkilerle madde bağımlılığına yönelim korkusu, sokaklarda karşılaştıkları sorunlar, uyuşturucu ve alkol kullanımının artması neredeyse her ebeveyni ciddi anlamda tedirgin eder bir hale geldi. Suça bulaşma çekincesi, şiddete meyil etme endişesi çocuk sahibi aileleri ne yapmaları konusunda endişelendiriyor.

İşte Kayseri Valiliği tarafından başlatılan ‘Her Mahalleye Bir Spor Okulu’ projesiyle bu endişe ortamı dağılmaya başlamış durumda.

ERVA (Erdemlerimizle Varız) Projesiyle Kayseri’de devlet kurumlarının tamamı, Emniyet, Jandarma, Müftülük, Milli Eğitim gibi resmi kurumların yanı sıra Esnaf ve Ticaret Odaları, Borsa birlikleri, Organize Sanayi Bölgeleri yönetimlerinin bir araya gelmesiyle Kayseri’de her mahallede Erva Spor Okulları açılmaya başladı.

Projenin Amacı Gençleri Kazanmak, Her Tür Zararlı Alışkanlıktan Korumak ve Geleceğin Başarılı Sporcularını Yetiştirmek

    Bu muazzam projenin hedeflerini yakın orta ve uzak anlamda değerlendirmek mümkün. Yakın vadeli hedeflerin başında gençleri teknoloji bağımlılığı, uyuşturucu madde kullanımı, suç ve suça entegre, kavga ve akran zorbalığı ile her tür zararlı alışkanlıktan uzak tutmak.

    Gençlik spor il müdürlüğüne bağlı antrönerlerin koordinesinde gençlere spor disiplini kazandırmak ve enerjilerini doğru biçimde yönlendirmek, potansiyel becerilerine göre spor branşlarına yönlendirilerek lisanslı sporcular yetiştirmek.

    Orta vadeli hedefleri ise büyükşehirlerde gençler arasında hızla yayılabilen uyuşturucu veya madde bağımlılığına karşı polisiye tedbirlerin yanı sıra toplumsal tedbirleride faydaya dönük olarak hayata geçirmek. Ailelerinde sürece dahil edilmesiyle birlikte çocuklar gerek pedagojik gerekse sportif profesyonellerce kontrol edilebiliyor.

    Uzun vadede ise hedef madalyalı şampiyonlar yetiştirmek. Spor disiplini ve sporcu ahlakı ile donanmış olan gençler Erva Spor Okulları dahilinde açılan spor kulüplerinde lisanslı sporcular olarak yetenekleri doğrultusunda farklı spor branşlaerında yetiştirilerek, katıldıkları yerel ve ulusal müsabakalarda sporda başarı, şampiyonluklar ve madalyalar hedefleniyor.

Her Spor Kulübü Sporcuların Tüm İhtiyaçlarını Ücretsiz Karşılıyor

    Projenin en cazip imkanlarının başında materyallerin spor kulüplerine üye olan gençlerin tüm gereksinimleri malzemeleri, ekipmanları ve hatta ulaşımları dahi bağlı oldukları spor kulüplerince tamamen ücretsiz olacak şekilde karşılanıyor.

Ailelere Sıfır Maliyetle Çocuklarının Sporcu Olması İmkanı Sunuluyor

    Örneğin Ticaret Borsası spor kulübüne kayıtlı bir öğrencinin teakwando branşında ki tüm kıyafet, spor malzemeleri gibi ihtiyaçları Kayseri Ticaret Borsası tarafından karşılanıyor. Ailelerden aidat dahil hiçbir ücret talep edilmiyor.

28 Mahallede 28 Spor Kulubü 8000 Sporcu ve Sıra İlçelerde

    Proje dahilinde şu ana kadar Kayseri’de 28 mahallede 28 spor kulubü açılmış durumda. Bu sayı aratarakta devam edecek. Spor kulüplerine üye olan lisanslı sporcu sayısı ise Sekiz Bin. Ayrıca proje sahası genişletilerek ilçelerde kapsama alındı. İlk etapta Yahyalı, Bünyan, İncesu ve Hacılar ilçelerinde Erva Spor Okulları açıldı. Kayıtların tamamlanmasıyla bu ilçelerdeki spor okullarındaki gençlerde sporla buluşturuldu.

    Bu spor kulüplerinde ise Basketbol, Çim Hokeyi, Floor Curling, Masa Tenisi, Muaythai, Tekwando, Futbol, Wushu, Karete, Judo, Futsal, Boks, Jimnastik, Dart, Badminton, Güreş, Kickboks, Bilek Güreşi gibi 20 farklı branşta sporcular yetiştiriliyor.

Ne Koltuk Başında Çürümelerine Ne De Sokaklarda Suça Bulaşmalarına Gönlümüz Razı Olamaz

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; ‘‘Bu ülkenin feda edilebilecek tek bir genci dahi yok... Gençlerimiz çok kıymetli ve ülkemizin geleceği. Her biri kendi içinde özel ve gerçekten potansiyelleri çok yüksek. Biz de bu potansiyeli işleyebilecek, ülkemize ve milletimize faydalı olacak şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşündüğümüzde tüm gençleri harekete geçirebilmek adına evrensel bir ortak nokta olarak sporu düşündük.

    Evde koltukları başında ekranlara gömülmelerine, dijital bağımlılık sahibi olmalarına gönlümüz razı olamazdı. Ancak doğru yönlendirilemeyen, vakitlerini verimli şekilde değerlendirme imkanına sahip olamayan gençlerin sokaklarda bulunması ve çeşitli zararlı alışkanlıklar kazanmalarıda tercih edebileceğimiz bir durum değildi. Spor her ne kadar cazip olsa da davette bulunmak tek başına yeterli olmayabilirdi. O nedenle talebi beklemeden arzı sunmak istedik. Her mahalleye spor okulları açarak spor okullarını gençlerimizin ayağına getirdik.’’

Madaylalar Gelmeye Başladı Bile

Açıklamalarına devam eden Vali Çiçek şunları söyledi; ‘Türk gencine imkan verildiğinde neleri başarabileceğini şimdiden görmeye başladık. Sporcularımız katıldıkları müsabakalardan şampiyonluklarla, madaylalarla dönmeye başladı. Bu durum bizi aldığımız karar ve uygulamaya başladığımız ERVA Spor Okulları, Her Mahalleye Bir Spor Okulu projemizde motive eden çok güçlü bir unsur.