Fatih Erbakan'ın Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Avrupa Zirvesi'ndeki konuşmasında, Filistin'deki Gazze katliamını vurgulayarak, binlerce kadın, çocuk ve sivilin hayatını kaybettiği, cami, kilise, hastane, okul gibi birçok yerin yerle bir edildiği trajediyi dile getirdi. Erbakan, sadece Filistin-İsrail meselesi olarak değil, aynı zamanda tüm insanlığın ortak sorunu olarak gördüklerini belirterek, siyonist rejimin tüm farklılıkları düşman olarak gördüğü bir zihniyetle hareket ettiğini ifade etti.

AK Parti trol temizliği yapacak! Yeni dönemde bu problem çözülecek AK Parti trol temizliği yapacak! Yeni dönemde bu problem çözülecek

Dünyadaki petrolün yüzde 60'ının ve doğal gazın yüzde 55'inin Müslüman ülkelerin elinde olduğunu hatırlatarak, bu kaynakların İsrail'e, Amerika'ya ve zulme destek olan Avrupa ülkelerine satışının durdurulması gerektiğini söyledi. Erbakan, sadece kınamanın yeterli olmadığını, siyonizmin gücünü ve adımlarını anladığını belirterek, Müslüman ülkelerin ortak hareket etmesi ve yaptırımlar uygulamasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu toplantının, bilinç oluşturarak ve adım atılmasını teşvik ederek siyonizmle mücadelede bir dönemeç olmasını temenni etti.