Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı desteklemesi karşılığında İstanbul ve Konya'dan iki ilçeyi talep ettiği öne sürüldü. Ancak AK Parti'nin bu teklife sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul'un 39 ilçesi için milletvekillerinden isim önerisi istendi.

İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak' İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak'

Öte yandan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme karşılığında İstanbul'dan Sultanbeyli ve Sultançiftliği gibi sağ seçmenin güçlü olduğu iki ilçeyi istediği ortaya çıktı. Ancak bu talebin AK Parti tarafından olumsuz karşılandığı ve bu iki ilçenin yerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bir il ile bazı ilçelerin verilebileceği ifade edildi. Bu süreçte, büyükşehirlerde belediye meclis üyeliği konusunda Yeniden Refah Partisi'ne destek sağlanabileceği belirtiliyor.