GABAR'DA PETROL FIŞKIRIYOR

Enerjide dışa bağımlılığa son vermek isteyen Türkiye, sondaj çalışmalarına son hız devam ediyor. Son yıllarda ağırlık verilen sondaj çalışmaları, meyvelerini vermeye başladı. Ülke, Karadeniz gazı ve Gabar petrolünün sevincini yaşarken, Şırnak'tan heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Şırnak'ta yapılan sondaj çalışmalarının ardından yeni rezerv bulundu. Öte yandan sadece Gabar petrolü, ihracat oranını yüzde 20 oranında azaltacak rezervi ile enerjide dışa bağımlılığı azaltacak en önemli noktalardan biri oldu. Uzmanlar Gabar için 'petrol denizi' diyor.

KARADENİZ

Hollanda Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istemek için Türkiye'ye geliyor Hollanda Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istemek için Türkiye'ye geliyor

Karadeniz'deki sondajlarda da çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son yaptığı açıklamada Rize'de petrol umudunun çok yüksek olduğunu söyledi.  Filyos gazı şebekeye verilirken, Amasra'da da 3. sondaj kuyusu açılma işlemi tamamlandı.

Heyecanlandıran bir açıklamada Karadeniz'den geldi. Ordu ve Kastamonu'da doğalgazın ilk sinyallerine ulaşıldı.

Yeni rota Akdeniz'e çevrildi. Doğu Akdeniz'de hem gaz hem petrol arama çalışmalarına ağırlık verildi.