Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, emeklilere yönelik ekonomik destek paketlerine dair beklentiler artıyor. TGRT Haber Ankara temsilcisi Zeliha Bedir, canlı yayında paylaştığı kulis bilgilerine göre, 10 Mart'tan itibaren emeklilere yapılacak 4.000 TL'lik seyyanen zam iddiası büyük bir heyecan yarattı. 

Bayram ikramiyelerinde artış 

Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

Emekliler için bayram ikramiyelerinde de önemli düzenlemeler bekleniyor. Mevcut durumda 2.000 TL olarak ödenen ikramiyelerin, yüzde 50 zamla 3.000 TL'ye veya yüzde 150'lik bir artışla 5.000 TL'ye yükseltilmesi gündemde. Ayrıca, yerel seçimler öncesinde 65 yaş üstü emeklilere özel indirimler sunacak yeni bir kartın devreye alınması da planlanıyor. 

Enflasyon 

Türkiye'de yaşanan enflasyon artışı, emekli vatandaşların maaşlarını eritme noktasına getirdi. Yılbaşında uygulanan %49,25'lik zam, emekliler tarafından yetersiz bulundu. Bu durum, ek zam taleplerinin artmasına neden oldu. Bazı emekliler 4.000 TL'lik zammı yeterli bulurken, diğerleri maaşların asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10 Mart'tan sonra yapacağı açıklamalar büyük bir merakla bekleniyor.