İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 6 Şubat'ta Antakya'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'a yönelik sözlerini eleştiren Zorlu, devletin merkezi ve yerel yönetimler arasında işbirliği yapmazsa şehirlere hizmet gelmeyeceği açıklamasını itiraf olarak değerlendirdi. Ayrıca, siyasi iktidarı uyararak demokratik hukuk devletlerinde kamu hizmeti verilirken ayrım yapılamayacağını belirtti. Bu tavrın kutuplaşma ve kavgayı artıracağına dikkat çekti.

Deprem sonrasında resmi kayıp sayısının şüpheleri üzerinde barındırdığını belirten Zorlu, 53 bin 537 can kaybına rağmen 300 bin GSM abonesinin cep telefonlarının ve 183 bin kredi kartının kullanılmadığını ifade etti. Ayrıca, depremden etkilenen 700 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini hatırlatarak, kayıp sayısının gerçek boyutları hakkında şüphelerini dile getirdi.

"6 Yaşındaki Bir Çocuğa Cinsel İstismar" Davası Ertelendi! "6 Yaşındaki Bir Çocuğa Cinsel İstismar" Davası Ertelendi!

Zorlu, şehirlerin Türksüzleştirilmekte olduğunu ve demografik yapının bozulduğunu belirterek, 700 bin Hataylı ve 3 milyon civarında vatandaşın ayrılmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Kayıp çocuklar meselesini gündeme getirerek, çözüm üretilmemesi durumunda sorunun devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, siyasi iktidara 115 milyar lira ve AFAD'a aktarılan kaynakların nereye harcandığını sormasıyla, depremzedelerin siyasi tercihlere göre hizmet alamamasını eleştirdi. Zorlu, depremzedelerin adalet taleplerini hatırlatarak, Hatay'ı ve diğer etkilenen şehirleri ayağa kaldırmaya çağırdı.