Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı başlığı altında bakanlığa bağlı olan trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat uygulamasına geçileceği paylaşıldı.

"Emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz." açıklamasıyla haberi veren Bakan Uraloğlu, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle yükselen yolcu talebini gidermek için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu konuşmasında, Bayram tatili ve okullardaki ara tatili içeren 5 -15 Nisan tarihleri arasında ek Yüksek Hızlı Tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite yükselişi yapıldığını söyledi.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Bakan Uraloğlu, “Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız" ifadelere yer verdi.

Bu karar kapsamında günlük karşılıklı sefer miktarı, Ankara-İstanbul güzergahında 13'ten 14’e, Konya-İstanbul güzergahında 4’ten 5’e çıkarılacak.

Ankara-Konya güzergahında cuma ve pazar günlerine ilave olarak Cumartesi için de sefer eklenecek. Yüksek hızlı trenlerdeki yeni seferler tatil döneminin ardından da sürecek.

Yüzde 10 indirimden yararlanmak için e-devlet aracılığıyla veya bir resmi kurumdan istenecek emekliolunduğunu belli eden belge yeterli olabilecek.

Bahsedilen indirim tüm emeklileri içerirken, yılın tamamı geçerliliğini sürdürecek.