Emeklilere Ramazan Bayramı öncesinde beklenen bayram ikramiyesiyle ilgili önemli bir adım atıldı. Emekliye 3 bin TL bayram ikramiyesi verilmesine dair kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza

Bu kanunla birlikte, 16 milyon emeklinin Ramazan Bayramı öncesi beklediği emekli ikramiyesi miktarı 3 bin TL olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan'da başlayacak. Emekliye bayram ikramiyesi ödemelerinin ise bayramdan önceki hafta, yani 1-9 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatması bekleniyor. Bu gelişme, emekliler arasında sevinçle karşılanırken, bayram öncesi maddi destek sağlaması beklenen emekli ikramiyesi, emeklilerin ekonomik durumuna olumlu bir katkı sağlayacak.