1 Ekim'de açılmaya hazırlanan Meclis'te yeni torba yasa gündeme gelecek.  Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek torba yasanın içinde Aile ve Gençlik Bankasının kurulması ve emeklilik için reform düzenlemelerinin yer alması bekleniyor.

Milliyet'te yer alan habere göre ilgili düzenlemenin ilk ayağını SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlenmesi oluşturacak.

Emeklilik reformu kapsamında atılacak ilk adım BAĞ-KUR'lular için atılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük esnaf ve çiftçiler dahil 1 milyon BAĞ-KUR'lunun prim şartını 9.000 günden 7.200 güne çekecek çalışmayı Meclis'e sunacak.

Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon tahmini değişti... Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

İKİNCİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ GELİYOR

Emeklilik sisteminde gerçekleşecek 2. düzenleme ise ev kadınları ve anneleri kapsayacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te 1'ini devletin karşılayacağı modelin de Meclis'e sunulması sonrası hayata geçirilmesi planlanıyor. 
 
Son olarak emeklilik sisteminde yapılacak 3. yenilik ise Türkiye'de birkaç yıldır gündemde yer alan ikinci emeklilik düzenlemesi, Orta Vadeli Program'a (OVP) de yer aldı.. İkinci basamak emeklilik olarak yer alan sistem tamamlayıcı emeklilik olarak (TES) olarak biliniyor. Otomatik Katılımlı BES, devreye alınacak ikinci emeklilik sistemi ile ikinci emeklilik sistemi devreye alınacak.