Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla en düşük emekli aylığının 7.500 liraya yükseltileceğini duyurması üzerine, konuyla ilgili yasal düzenleme için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) süreç başladı. Bu durum, yaklaşık 8,8 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Banka promosyonlarında artış bekleniyor

Emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan aldığı promosyon miktarını da etkileyen bu karar, emeklilerin gözünü banka promosyonlarında yapılacak artışa çevirdi. Şu anki durumda, emeklilere üç yıllığına 4.500 ila 10.000 lira arasında değişen miktarlarda promosyon ödemesi yapan bankalar, müşteri çekmek için çeşitli avantajlar sunuyor.

Emekli aylığındaki artışın ardından, özellikle emekli yaşı düzenlemesiyle emekli olanlara kredi imkanları sunan bankaların, ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını arttırması bekleniyor.

Emekliler promosyona kimler hak kazanıyor?

Emekli maaşı bağlanan herkes, tercih ettikleri bir banka üzerinden promosyon almaya hak kazanıyor. Bu hakkı eski ve yeni tüm emekliler kullanabiliyor.

Promosyon almanın şartları neler?

Emeklilerin promosyon alabilmesi için seçtikleri bankaya "3 yıl boyunca maaşımı sizden alacağım" taahhüdünde bulunmaları yeterli. Fatura ödemeleri, kredili hesaplar gibi ek şartlar bulunmuyor. Eğer bankalar böyle şartlar öne sürerse, emeklilerin bankayı uyarması ya da başka bir banka tercih etmesi gerekiyor. Promosyon alabilmenin tek şartı, 3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözünü vermek.