Orta Doğu'daki artan politik gerilim, petrol fiyatlarında global anlamda belirsizliklere yol açıyor. Özellikle İsrail ve Hamas arasındaki çatışma risklerinin büyümesi ve bu durumun bölge geneline yayılma ihtimali, brent petrolde fiyat artışlarına sebep olabilir. Uzmanlar, yaşanan bu gerilimlerin enerji piyasalarını direkt etkileyerek, akaryakıt fiyatlarında önemli artışlara yol açabileceğini ifade ediyorlar.

Puplava'dan dikkat çeken altın ve gümüş yorumu

ABD'li finans uzmanı James Puplava, geçmişteki başarılı tahminleriyle tanınıyor. Puplava, 2000 yılında altının ons fiyatının 10 yıl içinde 1000 doları göreceğini öngörmüş ve bu tahmin 2010 yılında gerçekleşmişti. Şimdi ise finans çevrelerinde ses getiren yeni bir öngörüde bulundu: Puplava'ya göre, 2030 yılına kadar altının ons fiyatı 10 bin dolara, gümüş ise 300 dolara çıkabilir. Küresel ekonomik dengesizlikler ve jeopolitik risklerin artışı, bu değerli metallerde ciddi yükselişleri tetikleyebilir.

Petrol fiyatlarındaki artış eğilimi sürüyor

Allianz Trade’in Başekonomisti Ana Boata, petrol fiyatlarındaki olası artışlarla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Boata, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin ve bu durumun global petrol fiyatlarına etkisinin altını çizdi. Mevcut koşullar altında, ham petrol fiyatlarının varil başına 140 dolara kadar yükselmesi ve bu durumun dünya ekonomisini resesyona sürükleyebileceği riskleri bulunuyor. Boata, şu an 91 dolar civarında seyreden brent petrol fiyatlarının 2024 yılında ortalama 120 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Zam beklentisi akaryakıt sektöründe endişe yaratıyor

Brent petrolde yaşanacak bu ciddi artışın, ülkemizde benzin ve motorin başta olmak üzere akaryakıt ürünlerinin fiyatlarına doğrudan yansıması bekleniyor. Eğer Brent petrol 120 dolar seviyelerine ulaşırsa, vatandaşların akaryakıt masraflarında ciddi artış bekleniyor