Emekliler için banka promosyonları, son dönemde önemli bir konu haline geldi. Emekli maaşlarına yapılan %49,25'lik zamın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseldi ve bu durum bankalar arasındaki promosyon yarışını da kızıştırdı. Emekliler için banka seçerken promosyon miktarı büyük bir önem taşıyor çünkü bu, emekli maaşlarına göre belirleniyor. Son zamanlarda, bankaların emeklilere sunduğu promosyon miktarlarında bir artış gözlemleniyor ve üst limit 15 bin liraya kadar çıktı.

Bankalar, emekliye promosyon için genellikle 3 yıl taahhüt istiyor ve bu süre zarfında belirli koşulları yerine getirmeleri bekleniyor. Başvuru için emeklilerin banka şubesine gitmeleri yeterli olmakla birlikte, e-devlet üzerinden de maaş tercihi yapabilmek mümkün. Ancak, promosyonlarda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, yaptığı açıklamada, emekli maaşlarındaki %49,25'lik zamın promosyonlara yansımadığını belirtti. Devlet bankaları genellikle 5 bin liraya kadar promosyon sunarken, bazı özel bankalar bu miktarı 7 bin 500 liradan başlayarak 10 bin liraya kadar çıkarabiliyorlar. Ancak, bu promosyonlar belirli şartlar altında veriliyor ve emeklilerin detayları dikkatlice incelemeleri gerekiyor. Özellikle, ek hesap kullanımı, kredi kartı kullanımı gibi zorunlu ürünlerin yanında verilen ek promosyonların, emeklilerin banka tercihlerini etkileyebileceği unutulmamalıdır. Dolayısıyla, emeklilerin promosyonlarla ilgili imza atmadan önce dikkatlice incelemeleri ve gerekirse uzmanlardan destek almaları önemlidir.