Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik açıdan önemli başarılar elde ettiğini ve enflasyonla mücadele ile büyümeyi sürdürmenin temel öncelikleri olduğunu belirtti. Yılmaz, enflasyonun yılın ilk ayında artmasına rağmen, yıl ortasından itibaren belirgin bir şekilde düşmesini beklediklerini vurguladı.

Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik büyüme performansının dünya ortalamalarının üzerinde olduğunu ve bu yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 4,7'lik bir büyüme kaydedildiğini ifade etti. Henüz son çeyrek verilerinin açıklanmadığını belirten Yılmaz, ancak bu çeyrekteki büyüme oranının yüzde 3,7 olması halinde bile Orta Vadeli Program'daki yüzde 4,4'lük hedefin yakalanacağını dile getirdi.

Adalet Bakanı, "Türkiye'nin reel ekonomide iyi bir performans sergilediğini, resesyona düşmeden enflasyonla mücadele edilmesinin temel öncelikler arasında olduğunu" söyledi. Yılmaz, enflasyonla mücadele ederken büyümeyi sürdürdüklerini ve büyümenin kompozisyonunu değiştirerek daha çok yatırım, ihracat ve üretime odaklandıklarını belirtti.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Cari dengenin iyileştirildiğini ve 2024'te 60 milyon turist hedefinin gerçekleşeceğine inandığını ifade eden Yılmaz, ihracatın artışına da dikkat çekti. Türkiye'nin dünya genelindeki talep koşullarına rağmen ihracatını artırdığını ve geçen yıl 256 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

İstihdamdaki iyileşmelere de dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'nin 2023'ü tek haneli işsizlik oranıyla kapattığını söyledi. Ayrıca, Merkez Bankası rezervlerinin güçlendiğini ve bütçe disiplininin kararlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı desteklemeye devam ettiklerini belirten Yılmaz, teknolojik içeriği yüksek projelere önemli destekler verdiklerini ve Türkiye'nin üst orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna yükseleceğini sözlerine ekledi.