Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi

Bakan Işıkhan' dan yeni bir zam müjdesi geldi. Ankara' da sempozyumda konuşan Işıkhan emeklilerin yüzünü güldüreceğiz diyerek açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşına yapılacak düzenleme hakkında konuştu. Işıkhan,, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda konuştu.

Bakan Işıkhan, konuşmasında milyonlarca emeklinin beklediği maaş artışına yönelik açıklamalar yaptı.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye verildiğini hatırlatan Işıkhan, "İnşallah emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz." dedi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Emeklilere temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Yeni yılda yapılacak zam oranı kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak ama Temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları itibariyle emekliler şimdiden bile yüzde 29,41 oranında zamma hak kazandı. Tahminlere göre zam oranı yüzde 30' un üzerinde olacak. Emekliler heyecanla enflasyon rakamlarını açıklannmasını ve gelecek olan zammı bekliyor.