Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen emeklilere bir defa ödenecek olan 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin düzenlemeye ilişkin detaylar açıklandı.

 İkramiye, aylık bağlamayan emeklilere verilecek. Bu ikramiyeden, 30 Eylül öncesi emeklilik dilekçesi verip henüz aylık bağlanmayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da yararlanabilecek.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

 İkramiyeden yararlanabilmek için işten çıkış yaptıktan sonra tekrar işe giriş yapmamış olmak gerekiyor. İşten çıkış sonrası işe giren emekliler, 5.000 TL ikramiyeyi geri ödemek durumunda kalabilirler.

 30 Eylül tarihinden önce emekli olanlar ve hala aylık bağlanmamış olanlar ikramiyeden yararlanabilecekler.

 Birden fazla aylık ya da gelir alan emeklilere, en yüksek miktarda olan aylıktan ödeme yapılacak.

İkramiye için ayrıca başvuru yapmaya gerek yok. Sosyal Güvenlik Kurumu, işlemleri takip edecek ve ilgili kişilere ödemeyi yapacak.

 İkramiyelerin 15 Kasım'dan önce ödenmesi bekleniyor.

 Emekli aylığı almakta olan dul ve yetimler de ikramiyeden yararlanabilecekler. İkramiye, vefat eden kişinin aylık ya da gelirinden hisseleri oranında verilecektir.

Vazife malulü, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları da ikramiyeden yararlanabilecekler.