Gelişmeler, emekliler için sevindirici: Bayram ikramiyesi büyük oranda artış gösteriyor. Sabah gazetesinin bildirdiğine göre, önceki dönemlerde 1.100 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesi, yüzde 82'lik bir artışla 2.000 TL'ye çıktı. Planlanan program dahilinde, emeklilerin maaşları ve bayram ikramiyesi, Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce hesaplarına yatırılacak.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yemek yedi

Beklenen Artış: İkramiye 2.500-3.000 TL Olabilir

Emekli olma başvurusu yapmış ancak işlemleri tamamlanmamış EYT'li emekliler de bu müjdeden pay alacak. Bayram ikramiyesinden faydalanma hakkı kazanan bu bireyler, maaşlarına kavuştuklarında ikramiyelerini hesaplarında bulacaklar. Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyesinin 2.500-3.000 TL seviyesine ulaşması bekleniyor.

Kademeli Zam Formülü Geliyor

Emeklilerin maaşlarına yapılan artışlar da gündemde. Kamu işçilerine uygulanan yüzde 45'lik zam, emekliler için de bir referans olacak ve en düşük emekli maaşı net 22.000 TL'ye kadar çıkacak. Emekliler için kademeli zam formülü üzerinde çalışmaların Temmuz ayında başlaması planlanıyor. Bu gelişmeler, emeklilerin maddi anlamda rahat bir nefes almasına olanak sağlayacak gibi görünüyor.