Dişileri Bakanlığına Bağlı Vakıf Kuruluyor! Diplomatlar Deneyimlerini Burada Paylaşacak Dişileri Bakanlığına Bağlı Vakıf Kuruluyor! Diplomatlar Deneyimlerini Burada Paylaşacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda emeklilere verilecek ikramiye tarihi belirsizliğini koruyor. Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde ikramiye hakkında detayların açıklanması bekleniyor.

Ülkede yaklaşık 17 milyon emekli, Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde iki kez ikramiye almaktadır. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları, yeni bir düzenlemenin nasıl yapılacağına dair çalışmalarını sürdürmektedirler.

Emeklilere verilecek ikramiyenin miktarı ve ödeme tarihi hakkında net bilgiler henüz kamuoyuyla paylaşılmamış olsa da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yaklaşılıyor olması, bu tür ödemelerin bu özel günde yapılması olasılığını artırıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,"Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.