Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen hava harekatını duyurdu. Bakanlık, operasyonda 6 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine saat 22.00'de gerçekleştirilen hava harekatlarına ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada, PKK/YPG ve diğer terörist unsurlara karşı gerçekleştirilen operasyonun, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapıldığı belirtildi.

Hava harekatlarında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol tesisi ve teröristlerin sığındığı değerlendirilen barınaklar dahil olmak üzere toplamda 6 hedefin imha edildiği ifade edildi. Ayrıca, harekatın yerli ve milli mühimmat kullanılarak gerçekleştirildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdüreceği ve operasyonlar sırasında sivil, dost unsurlar, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.