Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yüzde 37.57'lik bir artışa ek olarak yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı da 10 bin TL seviyesine yükseltildi.

Ancak, yapılan zam kararı Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz tarafından yeterli bulunmadı. TELE1'e konuşan Yavuz, bu artışın asgari ücretin altında bir kök ücret veya taban ücret belirlenmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Altın ve borsa için yeni öngörü: Daha temkinli olmak gerekiyor Altın ve borsa için yeni öngörü: Daha temkinli olmak gerekiyor

Açıklamalarında Yavuz şu ifadelere yer verdi;

"Yine açlık sınırının çok altında bir ücret belirlemiş oldular. Açlık sınırında ücretlerle emeklileri aldatmış oldular. Kesinlikle kabul edilebilecek bir şey değil. Bizim taleplerimiz söylediğim gibi çok açık asgari ücretin altında bir taban ücreti kabul etmiyoruz. Kaldı ki asgari ücret de açlık sınırında buna rağmen asgari ücretin altında emekli ücretlerini biz yok hükmünde kabul ediyoruz. Verilmiş olan yüzde 5 zammı da yine sanırım seçime doğru yaklaşırken bir sus payı niteliğinde bir sadaka niyetine bir zam verilmiş oldu. Keza bu da emeklileri tatmin edecek insanca yaşayacağı koşulları oluşturmaktan çok uzak."