Bingöl ve Tunceli illerinde etkili olan soğuk hava, bölgeyi karla buluşturdu ve yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle iki ilde eğitime bir gün ara verilme kararı alındı.

Bingöl'de, Karlıova ve Kiğı kaymakamlıklarının açıklamalarına göre, 17 Ocak Çarşamba günü (yarın) bölgede etkili olan kar yağışı ve fırtına sebebiyle ilçe merkezi ve köy okullarının tamamı tatil edildi. Ayrıca, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Galatasaray - Fenerbahçe maçının ilk 11'leri açıklandı Galatasaray - Fenerbahçe maçının ilk 11'leri açıklandı

Yedisu ilçesinde ise kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, yaşanan aşırı kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, il genelinde gerçekleşen yoğun kar yağışı sebebiyle Nazimiye, Pülümür, Hozat, Ovacık, Mazgirt ilçelerinin genelindeki Pertek köy okullarında eğitim-öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. Aynı tarih içerisinde kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de idari izinli sayılacağı açıklandı.